דלת ממ"ד – כל מה שצריך לדעת על קניית דלת ממ"ד, תיקון והחלפה
לדלתות ממ"ד יש תקן איכותי. התקן של דלת ממ"ד הוא שהדלת חייבת להיות חלק בלתי נפרד מסט הממ"ד. ממ"ד שאין לו דלת אינטגרלית לא זוכה לקבל אישור טופס 4. דלת ממ"ד תקנית מורכבת ממתכות שונות כמו ברזל או פלדה. הגודל הממוצע והתקני של כל דלת מסוג זה הו הוא בין 70 ס"מ או 80 ס"מ על גובה 200 ס"מ. המטרה של דלתות אלו היא לאטום באופן הרמטי את הממ"ד שלנו כך שהוא יגן עלינו במקרי חירום של מלחמה. במאמר הבא ריכזנו לכם את כל הפרטים שאתם צריכים לדעת לפני קניית דלת ממ"ד לבית, תיקון או החלפה.
החשיבות של דלת ממ"ד לבית
לפני מספר שנים עבר חוק במדינת ישראל שבו בכל בנייה של בית או דירה חדשים (או שיפוץ שדורש אישור של וועדות ממשלתיות) חייבים שבמבנה יהיה ממ"ד. בתים שיש בהם ממ"ד הם בטוחים יותר למגורים בעתות מלחמה ומבצעים צבאיים. פעמים רבות בישראל יש התקפות של אויבים בהם יש הפצצות של טילים על ריכוזי אוכלוסייה אזרחיים. בית שאין בו ממ"ד הוא בית שמי שגר בו חשוף לסכנת הפגיעה של טיל שיכולה לגרום לו לפצעים או חס וחלילה למוות. ישנם תקנים ברורים מאוד כיצד יש לבנות ממ"ד וכל חריגה מתקנים וחוקים אלו יכולה לפגוע ביעילות של הממ"ד לספוג ולהגן מפני פגיעה של טילים. התקנים הברורים של בניית ממ"ד כוללים מה צריך להיות עובי הקירות של הממ"ד, מה צריך להיות עובי החלונות של החדר וגם איזה תכונות צריכות להיות לדלת של החדר. דלת ממ"ד חייבת להיות מורכבת ממתכות כבדות והיא חייבת להיות מחוברת לחדר. חשוב לציין שיש אנשים שבוחרים לחבר לדלת חדר הממ"ד שלהם דלת פנימית העשויה מעץ.
כל מה שצריך לדעת על דלתות הממ"ד
לפני מספר שנים עבר חוק במדינת ישראל שבו בכל בנייה של בית או דירה חדשים (או שיפוץ שדורש אישור של וועדות ממשלתיות) חייבים שבמבנה יהיה ממ"ד. בתים שיש בהם ממ"ד הם בטוחים יותר למגורים בעתות מלחמה ומבצעים צבאיים. פעמים רבות בישראל יש התקפות של אויבים בהם יש הפצצות של טילים על ריכוזי אוכלוסייה אזרחיים. בית שאין בו ממ"ד הוא בית שמי שגר בו חשוף לסכנת הפגיעה של טיל שיכולה לגרום לו לפצעים או חס וחלילה למוות. ישנם תקנים ברורים מאוד כיצד יש לבנות ממ"ד וכל חריגה מתקנים וחוקים אלו יכולה לפגוע ביעילות של הממ"ד לספוג ולהגן מפני פגיעה של טילים. התקנים הברורים של בניית ממ"ד כוללים מה צריך להיות עובי הקירות של הממ"ד, מה צריך להיות עובי החלונות של החדר וגם איזה תכונות צריכות להיות לדלת של החדר. הדלת של הממ"ד חייבת להיות מורכבת ממתכות כבדות והיא חייבת להיות מחוברת לחדר. חשוב לציין שיש אנשים שבוחרים לחבר לדלת חדר הממ"ד שלהם דלת פנימית העשויה מעץ.
תיקון דלת ממ"ד
אחת התכונות המרכזיות של כל דלתות ממ"ד היא שדלתות אלו הן בעלות אופי מאוד חזק משום שהן עשוית מברזל או פלדה. דלת הממ"ד היא דלת עמידה מאוד והיא מורכבת מחומרי גלם שמחזיקים מעמד לאורך שנים. מידת העמידות של דלת הממ"ד שלכם תלויה קודם כל ברמת התחזוקה השנתית שתעניקו לדלת שיש בממ"ד שלכם. דלת שיכולה להישמר במצב טוב לאורך שנים רבות היא דלת שמקפידים לבצע בה עבודות תחזוקה שוטפות באופן טוב ומקצועי. תחזוקה שוטפת של הדלת תאפשר לכם לחסוך כסף רב על רכישה ביצוע עבודות תיקון עתידיות בדלת. דלתות ממ"ד מאוד דומות בתחזוקה שלהן לדלתות מסוג פלדלת, או דלתות רב בריח. באופן דומה לדלתות אחרות שעשויות מפלדה גם דלתות של ממ"ד חייבות לעבור לעבור עבודות תחזוקה תקופתיות. ישנם מספר תקלות שהן שכיחות יותר כאשר אנו נדרשים לבצע תיקון דלת ממ"ד שנמצאות ברוב המכריע של הבתים בישראל.
קושי בנעילת דלת הממ"ד
הדלת של הממ"ד בנויה מחומרים מאוד קשים לעומת זאת הצילינדר של הדלת אינו עמיד כמו הדלת עצמה. כאשר אתם חווים קושי מכל סוג שהוא לנעול או לפתוח את הדלת, יכול להיות שהסיבה לכך היא צילינדר תקול. הטיפול הראשון שיש לעשות כאשר קשה לפתוח או לסגור את הדלת הוא קנייה של בקבוק שימון מיוחד לדלתות ומנעולים ואז יש לשמן את כל הצירים שנמצאים מסביב לדלת. בנוסף לכך כדי לשמן גם את הצילינדר ואת לשונית הנעילה של הדלת. בכל חנות חומרי בניין, ניתן לקנות בקבוק שימון. הסוג הכי פופולארי של בקבוק שימון תרסיס WD-40 שהוא איכותי מאוד וברוב המקרים יעיל.
כיוון או איזון דלת ממ"ד
תופעה זו ידועה במינוח המקצוע של "דלת המאבדת את עצמה". רוב האנשים שיש להם דלת ממ"ד נתקלו או יתקלו בתופעה זו – הן בדלתות הממ"ד בבית שלהם, והן בדלתות הנוספות והרגילות בבית שלהם. בתופעה זו רואים שהכיוון הטבעי של הדלת הולך לאיבוד. הדלת נוטה לצד או למטה. תיקון תקלה זו הוא פשוט יחסית. כל מה שצריך לעשות הוא לכוון את הדלת בצורה הנכונה בחזרה. אם הכוונון של הדלת נעשה בעת ההתקנה שלה בצורה לא טובה, צריך לכוון שוב את הבריחים של הדלת למסילות המתאימות שלה.
דלת הממ"ד לא נסגרת עד הסוף
בכל בית יש דלתות של נסגרות עד הסוף. יש דלתות שאו שהן לא נסגרות עד הסוף הוא שהן נתקעות באמצע הדרך לסגירה שלהן. רוב המקרים כאשר הדלת לא נסגרת זה בגלל שהדלת לא תחזוקה כמו שצריך. בדלתות שלא מתחזקים אותן מופיעות לאחר מספר שנים תופעות של בריחים ברגים שנמצאים במצב לא טבעי כי הם השתחררו, או בגלל שהם נתקעו בגלל סיבות שונות. במקרה שהדלת תקועה חשוב וכדאי לבדוק 3 דברים עיקריים: חשוב לבדוק האם הלשונית של הדלת תקועה, כדאי לבדוק האם הברגים של הדלת ושל המנעול מחוזקים היטב ולבסוף חשוב לבדוק האם הבריחים של הדלת יושבים במקום הנכון. במקרים מסוימים ונדירים יחסית, הקצה התחתון של הדלת יכול להיתקע ברצפה, ומשום מכך נוצר מצב בו הדלת לא תיסגר עד הסוף.